Tilannekatsaus matkailun yhteisestä osakeyhtiöstä

Tervehdys,

Kiitos kaikille, jotka osallistuitte uuden perustettavan osakeyhtiön keskustelutilaisuuksiin ja olette vastanneet kyselyihin liittyen asiaan. Tässä tämänhetkinen tilannekatsaus osakeyhtiön perustamisesta.

Nyt tehtyjen kyselyjen perusteella halukkuutta yrittäjillä on edelleen yhteiseen osakeyhtiöön koko Enontekiö-Muonio -matkailualueen osalta. Muonion kunta on päättänyt hankkia nykyiseltä Luoteis-Lapin Matkailuyhdistys ry:ltä markkinointipalvelut vuodelle 2023 siihen asti, kunnes uusi mahdollinen alueorganisaatio on perustettu. Nämä päätökset tehdään syksyllä, jolloin osakeyhtiön toiminta alkaisi 1.1.2024 alkaen. Tähän asti nykyiset matkailumarkkinoinnin toimenpiteet, jäsenyydet ja jäsenmaksut vuodelta 2023 ovat voimassa, eikä maksuja mene yrittäjiltä tuplasti tai päällekkäin.

Yrityskysely, jota on jaettu jo aiemmin, on edelleen vastattavissa 30.9.2023 saakka osoitteessa https://link.webropolsurveys.com/S/D61DE703308217CC

Huomioitavaa on, että kyselyyn vastaaminen ei ole sitova ilmoitus eikä sopimus, vaan kysely kiinnostuksesta yhteisen osakeyhtiön osakkeen ostoon ja hallituspaikkaan sekä osakeyhtiön toiminnassa mukana oloon. Kyselyyn on nyt lisätty kohta, jossa voi myös ilmoittaa kiinnostuksensa osakeyhtiön toiminnassa mukana olosta ilman osakkeen ostamista, jotta saisimme mahdollisimman kattavan otoksen mukana olevista yrityksistä. Kyselyyn vastaaminen on erittäin olennaista saadaksemme mahdollisimman realistisen kuvan yritysten tahtotilasta.

Tunturi-Lapin Kehityksen sivulta https://tunturilapinkehitys.fi/ajankohtaista/enontekio-muonio-matkailu-oy/ saatte tarvittaessa lisätietoa osakeyhtiömallista tarkemmin.

Tervetuloa yhteiselle matkalle!

Matkailu Oy:n työryhmän puolesta,
Laura Hokajärvi, Sinikka Niskanen ja Veli-Matti Hettula

Laura p. 044 235 0421, s-posti laura.hokajarvi@discovermuonio.fi
Sinikka p. 040 142 6061, s-posti mail@sinikkaniskanen.com
Veli-Matti p. 0400 415 345, s-posti veli-matti.hettula@tunturilapinkehitys.fi

LUE MYÖS