The Purest Air logo black
DiscoverMuonio square logo

Pallas Air Quality Index

-

-

-

-

0

0

-

-

Ilmatieteen laitoksella (FMI) on pitkä historia ilmakehän seurannasta Pallaksella.

Ensimmäinen sääasema perustettiin Pallasjärven lähelle vuonna 1935. Ilmakehän koostumuksen mittaukset aloitettiin vuonna 1991 ja Sammaltunturin asema perustettiin Pallas-Sodankylä Global Atmosphere Watch (GAW) -aseman solmupisteeksi vuonna 1994.

Tällä hetkellä Pallas on yksi Suomen ja laajemman polaarisen alueen tärkeimmistä tutkimusinfrastruktuureista, ja se osallistuu lukuisiin eurooppalaisiin ja maailmanlaajuisiin tutkimusohjelmiin.

The Pallas Supersite

Koostuu monipuolisesta tutkimusinfrastruktuurista ilmakehän, ekosysteemien ja niiden vuorovaikutusten seurantaan ja tutkimiseen. Pallas sijaitsee Muoniossa, 170 km napapiiriltä pohjoiseen, osittain Pallas-Yllästunturin kansallispuiston alueella.

Puhdas ilma on symboli herkästä luonnosta ja ilmakehästä, joihin ilmastonmuutoksen ja luonnon häviämisen vuoksi kohdistuu suuria paineita.

The Purest Air -brändin avulla haluamme viestiä puhtaan ilman tärkeydestä, oikeiden valintojen tärkeydestä ja samalla iskostaa, että Pallakselta, Lapista löytyy maailman puhtain ilma.

Uutiset

Tutustu sosiaaliseen median tileihin ja ACT PURE:een! -toimenpiteisiin
Share This