MISSÄ MUONIO ON JA MITEN SINNE PÄÄSEE?

Tule lentäen, junalla, bussilla tai autolla.

SIJAINNIT JA ETÄISYYDET

  • 1 tunti Kittilän lentoasemalta Muonioon taksilla tai bussilla
  • 1 h 20 min lento Helsingistä Kittilään
  • 1 tunti  Kolarin rautatieasemalta Muonioon
  • 3 h 10 min bussilla Rovaniemeltä Muonioon
  • 1000 km autolla Helsingistä Muonioon
  • 365 km Tromssasta Muonioon

 

Pysähdy haaveilemaan

NÄIN PÄÄSET MUONIOON

Lentokoneella

Lennät helpoimmin Kittilän kansainväliselle lentoasemalle, josta pääset bussilla tai kutsutaksilla Muonioon noin tunnissa. Kittilään on suoria lentoja mm. Helsingistä, Lontoosta, Pariisista ja Münchenistä. Myös Rovaniemen lentoasema ja Tromssa Norjan puolella ovat mahdollisia saapumislentoasemia. Siirtymisaika näiltä lentoasemilta Muonioon on hieman pidempi.

Jatkoyhteys toimii la-su päivisin ELY-keskuksen tukemana joukkoliikennelinjana ja ma-pe päivisin kunnan hankkimana kutsuliikenteenä reitillä Muonio/Olos/(Jeris/Pallas)-Kittilän lentoasema. Kuljetusta tarjotaan jokaiselle Finnairin lennolle ja takaisin. Linja ajetaan ainoastaan silloin, kun kuljetukseen on ilmoittautunut yksi tai useampi matkustaja. Kuljetuksiin ilmoittaudutaan viimeistään 24h ennen lentoa sähköpostitse tai puhelimitse.

Ma-pe

klo 10:30 Muonio SEO – Olos – Jeris – (Pallas tarvittaessa) – Kittilän lentoasema

noin klo 18:30 Kittilän lentoasema – Jeris (Pallas tarvittaessa) – Olos – Muonio SEO (lennon saapuminen odotetaan ennakkovaranneiden osalta)

Varausohjeet:

lentopäivänä ma – pe, p. 0400338318, muoniokutsu@gmail.com (Taksi Teijo Kaivola), hinnat, lisätiedot ja tarkemmat ohjeet varauksen tekemiseen osoitteesta www.muoniokutsu.fi

lentopäivänä la – su, p. 0400399113, muoniokt@hotmail.com (Taksi Tapio Hietalahti), hinnat, lisätiedot ja tarkemmat ohjeet varauksen tekemiseen osoitteesta www.muonionkutsuliikenne.com

Myös Matkahuollon sivujen kautta löytyy muita joukkoliikenneyhteyksiä Muonion ja Kittilän lentoaseman välille. Niihin voi tutustua Matkahuollon sivuilla.

Junalla

Yö- ja autojunalla matkustat mukavasti Kolariin, josta bussi- ja juna-taksiyhteydet vievät sinut tunnissa Muonioon.  Varaa tasahintainen juna-taksi edellisenä päivänä, yhteystiedot ja hinnat, jotta varmistat sujuvan saapumisen matkakohteeseen. Hyvä vaihtoehto on myös juna-bussiyhteys Rovaniemen kautta Muonioon. Nämä yhteydet tuovat sinut keskustan Seo-huoltoasemalle, josta voit hyödyntää jatkoyhteyksiin esim. vuokra-autoa Seo:n Scandia Rent Muoniosta. Liityntälinja-autojen aikataulut löydät Matkahuollon sivulta.

Bussilla

Bussimatka Rovaniemeltä Muonioon kestää reilut kolme tuntia. The Arctic Route -bussireitti Rovaniemeltä Muonion tutustumispysähdyksellä Tromssaan on mukava vaihtoehto matkustaa kohti uusia seikkailuja ja unohtumattomia elämyksiä. Lisäksi Onnibus kulkee  Helsingistä Rovaniemen kautta  Muonioon. Linja-autojen aikataulut löydät Matkahuollon ja Onnibusin sivuilta.

Päivittäinen bussivuoro Kolari-Muonio-Vuontispirtti-Hetta ja takaisin

Liikennöinti alkaa 1.7.2023 päivittäin ja on Lapin Elyn hankkima bussivuoro, jota liikennöi Liikenne Rundgren Oy.

Vuorolla on myös yhteydet Kolariin 10:55 saapuvalta vuorolta kuin myös Kolarista 19:42 lähtevälle junavuorolle, ja aamulla 07:30 Kolarista, 15:55 Muoniosta Kolariin yhteys.

Liikennöinti tapahtuu pääsääntöisesti pikkubussilla joten lipun ostot matkahuollon sivustolta ennakkoon auttaa kohdentamaan oikean kokoisen bussin vuorolle.

Ohessa on aikataulu kooste josta löytyy liikennöitävät vuorot Kolarista pohjoiseen. Liitteenä lisäksi eriteltynä aikataulu koosteesta Muonio-Olos-Jeris-Pallas yhteyksiä syksylle ja keväälle. ns retkibussi.

Liput: https://liput.matkahuolto.fi/

Aikataulut : https://www.rundgrenky.fi/bussi-kolari-muonio-kolari/

AIKATAULUT KOLARI MUONIO HETTA KOLARI

Retkibussi 

RETKIBUSSI JA

Autolla

Saavu leppoisasti linja-autolla tai omassa tahdissa auton ratissa. Muonio sijoittuu tielle E8, joka ulottuu Turusta Kilpisjärvelle asti. Rovaniemeltä päin ajaessasi ihailet upeita näkymiä tiellä 79.

Vuokra-autolla

Voit vuokrata auton kätevästi lomasi ajaksi Seo-huoltoaseman yhteydessä olevasta Scandia Rent Muoniosta. Saapuessasi lentäen, voit vuokrata auton myös Kittilän lentoaseman autonvuokrausliikkeistä.

KULJETUSPALVELUT PELAAVAT ERÄMAASSAKIN

 

Taksi kuljettaa Muoniossa sinut, rinkkasi ja maastopyöräsi erämaahan.  Arkisin kulkee linta-auto kirkonkylältä Pallastunturille . Huoltoasemalta voit vuokrata myös auton Muonio-lomallesi. 

Välimatkoja Muoniossa: Muonion kirkonkylältä Olokselle 6 km ja Pallakselle 30 km.

Share This