MISSÄ MUONIO ON JA MITEN SINNE PÄÄSEE?

Tule lentäen, junalla, bussilla tai autolla.

SIJAINNIT JA ETÄISYYDET

  • 1 tunti Kittilän lentoasemalta Muonioon taksilla tai bussilla
  • 1 h 20 min lento Helsingistä Kittilään
  • 1 tunti  Kolarin rautatieasemalta Muonioon
  • 3 h 10 min bussilla Rovaniemeltä Muonioon
  • 1000 km autolla Helsingistä Muonioon
  • 365 km Tromssasta Muonioon

 

Pysähdy haaveilemaan

NÄIN PÄÄSET MUONIOON

Lentokoneella

Lennät helpoimmin Kittilän kansainväliselle lentoasemalle, josta pääset bussilla tai kutsutaksilla Muonioon noin tunnissa. Varaa kutsutaksi edellisenä päivänä muoniokt(at)hotmail.com. Kittilään on suoria lentoja mm. Helsingistä, Lontoosta, Pariisista ja Münchenistä. Myös Rovaniemen lentoasema ja Tromssa Norjan puolella ovat mahdollisia saapumislentoasemia. Siirtymisaika näiltä lentoasemilta Muonioon on hieman pidempi.

Junalla

Yö- ja autojunalla matkustat mukavasti Kolariin, josta bussi- ja juna-taksiyhteydet vievät sinut tunnissa Muonioon.  Varaa tasahintainen juna-taksi edellisenä päivänä, yhteystiedot ja hinnat, jotta varmistat sujuvan saapumisen matkakohteeseen. Hyvä vaihtoehto on myös juna-bussiyhteys Rovaniemen kautta Muonioon. Nämä yhteydet tuovat sinut keskustan Seo-huoltoasemalle, josta voit hyödyntää jatkoyhteyksiin esim. vuokra-autoa Seo:n Scandia Rent Muoniosta. Liityntälinja-autojen aikataulut löydät Matkahuollon sivulta.

Bussilla

Bussimatka Rovaniemeltä Muonioon kestää reilut kolme tuntia. The Arctic Route -bussireitti Rovaniemeltä Muonion tutustumispysähdyksellä Tromssaan on mukava vaihtoehto matkustaa kohti uusia seikkailuja ja unohtumattomia elämyksiä. Lisäksi Onnibus kulkee  Helsingistä Rovaniemen kautta  Muonioon. Linja-autojen aikataulut löydät Matkahuollon sivulta.

Autolla

Saavu leppoisasti linja-autolla tai omassa tahdissa auton ratissa. Muonio sijoittuu tielle E8, joka ulottuu Turusta Kilpisjärvelle asti. Rovaniemeltä päin ajaessasi ihailet upeita näkymiä tiellä 79.

Vuokra-autolla

Voit vuokrata auton kätevästi lomasi ajaksi Seo-huoltoaseman yhteydessä olevasta Scandia Rent Muoniosta. Saapuessasi lentäen, voit vuokrata auton myös Kittilän lentoaseman autonvuokrausliikkeistä.

KULJETUSPALVELUT PELAAVAT ERÄMAASSAKIN

 

Taksi kuljettaa Muoniossa sinut, rinkkasi ja maastopyöräsi erämaahan.  Arkisin kulkee linta-auto kirkonkylältä Pallastunturille . Huoltoasemalta voit vuokrata myös auton Muonio-lomallesi. 

Välimatkoja Muoniossa: Muonion kirkonkylältä Olokselle 6 km ja Pallakselle 30 km.

Share This