MISSÄ MUONIO ON JA MITEN SINNE PÄÄSEE?

Tule lentäen, junalla, bussilla tai autolla

SIJAINNIT JA ETÄISYYDET

  • 1 tunti Kittilän lentokentältä Muonioon taksilla tai bussilla
  • 1 h 20 min lento Helsingistä Kittilään
  • 3 h 10 min bussilla Rovaniemeltä Muonioon
  • 1000 km autolla Helsingistä Muonioon
  • 365 km Tromssasta Muonioon

 

Pysähdy haaveilemaan

NÄIN PÄÄSET MUONIOON

Lentokoneella

Lennät helpoimmin Kittilän kansainväliselle lentoasemalle, josta pääset bussilla tai kutsutaksilla Muonioon noin tunnissa. Varaa kutsutaksi edellisenä päivänä muoniokt(at)hotmail.com. Kittilään on suoria lentoja mm. Helsingistä, Lontoosta, Pariisista ja Münchenistä. Myös Rovaniemen lentoasema ja Tromssa Norjan puolella ovat mahdollisia saapumislentoasemia. Siirtymisaika näiltä lentoasemilta Muonioon on hieman pidempi.

Junalla

Junalla matkustat mukavasti Kolariin, josta bussi- ja juna-taksiyhteydet vievät tunnissa Muonioon.  Varaa juna-taksi edellisenä päivänä, yhteystiedot ja hinnat.  Muista myös yöjuna & autojuna! Hyvä vaihtoehto on myös juna-bussiyhteys Rovaniemen kautta Muonioon.

Bussilla

 

Bussimatka Rovaniemeltä Muonioon kestää reilut kolme tuntia. The Arctic Route -bussireitti Rovaniemeltä Muonion tutustumispysähdyksellä Tromssaan on mukava vaihtoehto matkustaa kohti uusia seikkailuja ja unohtumattomia elämyksiä. Lisäksi Onnibus kulkee 19.2. alkaen suoraan Helsingistä Rovaniemen kautta  Muonioon.

Autolla

Saavu leppoisasti linja-autolla tai omassa tahdissa auton ratissa. Muonio sijoittuu tielle E8, joka ulottuu Turusta Kilpisjärvelle asti. Rovaniemeltä päin ajaessasi ihailet upeita näkymiä tiellä 79.

KULJETUSPALVELUT PELAAVAT ERÄMAASSAKIN

 

Kolarin rautatieasemalta kulkee bussi ja linjataksi Pallakselle ja Muonioon sesonkiaikoina. Taksi kuljettaa Muoniossa sinut, rinkkasi ja maastopyöräsi erämaahan. Huoltoasemalta voit vuokrata myös auton Muonio-lomallesi. Pysähdy virkistymään.

Välimatkoja Muoniossa: Muonion kirkonkylältä Olokselle 6 km ja Pallakselle 30 km.

Share This