KAIKKEA HAMPURILAISPAIKOISTA À LA CARTE -RAVINTOLAAN

Tarjolla riista- ja kalaruokia, marjoja ja villiyrttejä.

LUOMUA, KOTIRUOKAA JA PAIKALLISIA ERIKOISUUKSIA

Laadukkaat, monipuoliset ja luonnolliset raaka-aineet ovat muoniolaisen keittiön rikkaus. Pysähdy maistamaan.

Sanni Vierelä

Luonnolliset, puhtaat maut

Muoniolaiselle ruokataloudelle poro sekä riista, erityisesti metsälinnut ja hirvet, ovat aina olleet tärkeitä raaka-aineita. Ruoan puhtaita makuja vaalitaan huolella. Älä lähde kotiin maistamatta paikallista leivonnaista, mettäkakkoa. Se on keksin ja pullan välimuoto, ja maistuu paremmalta kuin keksi ja pulla yhteensä!

Joet, järvet ja tunturipurot ovat säilyneet puhtaina ja kalaisina

Järvikaloja ovat hauki, siika, muikku, ahven, made ja kiiski. Joista nousee nautittavaksi arvokalaa, kuten villilohta ja harjusta. Metsistä ja soilta kerätään herkullisia vitamiinipommeja: hillaa, puolukkaa, karpaloa ja mustikkaa sekä herkkutatteja, kantarelleja ja haaparouskuja. Lisäksi villiyrtit kuten nokkonen, kuusenkerkkä, maitohorsma ja maarianheinä sekä luonnon perinteisenä tehoyrttinä tunnettu väinönputki, ovat kasvaneet yöttömän yön vilja-aitassa.

Lyhyt, nopea ja valoisa kasvukausi tekee kaikesta aromikkaampaa

Marjat, yrtit ja kasvikset saavat valoisassa yössä vahvan aromin. Samoja lajeja ei löydy välttämättä muiden mantereiden pohjoisosien yöttömästä yöstä, sillä sieltä puuttuu lämmittävä Golf-virta. Yksi erikoisuuksista on Lapin puikulaperuna, joka on saanut ensimmäisenä suomalaisena tuotteena EU:n myöntämän SAN-alkuperänimisuojan.

Share This