Huolehdithan omalta osaltasi turvallisesta matkustamisesta

Vastuullista lomailua Muoniossa kesällä 2021

Kesän aukioloaikoja

maanantai, touko 31
Kirjoittaja: Nina Vesterinen, Muonion Matkailu ry
Kuvaaja: DM

Haluamme olla, myös tänä kesänä, vastuullinen matkailukohde. Vastuullisuus on meille koko alueena yksi kärkiarvoista ja yritämme toimia sitä periaatetta noudattaen, niin hyvin kuin tilanne sen mahdollistaa. Vastuullisuus käsittää myös alueella vierailevien ja alueen asukkaiden ja hyvinvoinnin, turvallisuuden ja terveyden turvaamisen sekä riskiryhmiin ja haavoittuvimmassa asemassa olevien suojelemisen vakavilta virustartunnoilta. Muoniossa olemme valtakunnallisiin linjauksiin sitoutumalla, niitä tiukasti toimissamme noudattamalla onnistuneet koronaviruksen ehkäisyssä tähän asti erinomaisesti. Kiitos tästä kuuluu myös valistuneille ja vastuullisille matkailijoille, vapaa-ajan asukkaille, yrittäjille ja kuntalaisille.

Yritykset huomioivat terveysturvallisuuteen liittyvät ohjeistukset

Yritykset ovat tehneet töitä omien tilojen ja palvelujen osalta varmistaakseen vierailijoille mahdollisimman turvallisen kokemuksen, mm. kiinnittämällä siivoukseen entistä tarkempaa huomiota, hankkimalla ja käyttämällä käsidesiä ja maskeja ja varmistamalla turvavälit niin majoituspaikoissa, kaupoissa kuin ohjelmapalveluissa.

 

Kesän aukioloajoista

Muonion palvelut ovat avoinna ja ohjelmapalveluja on tarjolla pääosin normaalisti kesän 2021 aikana.

Saapuminen

Kolarin yöjunat kulkevat kesällä neljästi viikossa. Arikpäivänä pääset  Kolarin rautatieasemalta Muonioon linja-autolla hei junan saapumisen jälkeen, ks. aikatualut www.matkahuolto.fi.Varaa edullinen kutsutaksi paluumatkalle ja viikonlopuksi päivää ennen puh.+ 358 40 7088105. Lentoja on  neljästä kuuteen viikossa Helsingistä Kittilään ja takaisin. Varaa kutsutaksi Kittilän lentoasemalta Muonioon päivää ennen muoniokt(at)hotmail.com. Myös Rovaniemen kautta pääsee sekä lentäen että junalla ja sieltä edelleen linja-autolla tai vuokra-autolla Muonioon.

 

Jotta meillä kaikilla olisi mukava ja turvallinen loma, toimithan vastuullisesti korona-aikana niin kuin me muoniolaisetkin

 • Älä lähde matkalle, jos sinulla on lieviäkään oireita.
 • Huolehdi käsi- ja yskimishygienia.
 • Vältä väkijoukkoja ja lähikontakteja niin paljon kuin mahdollista.
 • Pidä yli 2 metrin turvaväli muihin ihmisiin erityisesti sisätiloissa
 • Käytä maskia joukkoliikenteessä kuten junassa, bussissa, lentokoneessa ja taksissakin
 • Käytä maskia myös kaikissa julkisissa sisätiloissa (mm. ravintolat, kaupat, kirjasto, kirkko), joissa on vaikea pitää riittäviä turvavälejä sekä matkailukohteissa kuten majoituspaikkojen yleisissä tiloissa ja vastaanotossa
 • Jos sinulla on vähäisiäkään koronavirukseen viittaavia oireita, hakeudu testiin. Pyydä apua majoituspaikkasi henkilökunnalta tai soita Muonion terveyskeskukseen +358 40 662 4565 (arkisin, virka-aikana) tai +358 40 714 2845 (päivystävä sairaanhoitaja). Pysy eristyksessä testituloksen saamiseen saakka. Muoniossa on käytössä pikatestit eli tuloksen saat nopeasti.
 • Myös taukopaikoilla on pidettävä huolta hygieniasta, turvaväleistä sekä käytettävä maskia
 • Noudata matkailuyrittäjien hygienia- ja muita turvallisuusohjeita
 • Huomioi, että tilanteet ja avoinna olevat palvelut ja viranomaisten ohjeistukset saattavat muuttua nopeastikin.
 • Noudata retkietikettiä 
 • Lue lisää

Nautitaan lomasta ja pysytään terveinä!

Nähdään Muoniossa!

Lisätietoa: matkailupäällikkö Nina Vesterinen,  nina.vesterinen(at)discovermuonio.fi