Torassiepin porotila

Torassiepin porotila

Torassiepin perinteisellä porotilalla sekä idyllisessä museossa pääset tutustumaan niin poroihin kuin porotilan historiaan.

Lapinkartano on Torassiepin porotilan sydän. Porotila on ollut saman suvun omistuksessa jo vuodesta 1847 ja porotaloutta tilalla on harjoitettu jo yli sadan vuoden ajan. Lapinkartano on ennen vanhaan toiminut myös kestikievarina, jossa turisteja kyydinneet porosafarit ovat pysähtyneet matkalla Muoniosta Pallastunturille.

Kartanossa ja sen yhteydessä toimivassa porotilassa voit tutustua porotilan historiaan. Museossa on esillä tilan alkuperäistä esineistöä. Jokaisella esineellä on ollut täällä oma tehtävänsä ja jokaiseen liittyy oma tarina. Tilan ja sen irtaimiston säilymiselle on hyvä syy. Lapin sodan aikana tilalle ei kulkenut tietä, joten kylä ja sen talo säästyivät tuhoilta toisin kuin suuri osa Lappia.

Tilalla pääset tutustumaan poroihin, jotka elävät aitauksessa, jossa ne ruokitaan. Meillä voit katsella ja tervehtiä poroja. Voit myös ostaa poroille herkkuja Torassiepin ravintolasta ja ruokkia poroja aitauksen äärellä.

Kesällä järjestetään vaellusretkiä porojen kanssa ja talvella eri mittaisia rekiajeluita. Voit halutessasi yhdistää poroajelun kanssa retkilounaan nuotiopaikalla. Ainutlaatuisin elämys on lähteä iltaiselle poroajelulle hiljaiseen metsään, jonka pimeyttä valaisevat vain taivaan tähdet sekä taivaalla tanssivat revontulet.

Torassiepin porotila
Torassiepintie 212
99300 Muonio

Avainsanat

Kuvagalleria