Hunter of the North

Elämyksiä arktisessa ympäristössä
Verkkosivut

Hunter of the North

Tarjoamme autenttisia ulkoilmaelämyksiä arktisessa ympäristössä pienille ryhmille ympäri vuoden. Tuotamme myös monenlaisia riista- ja poronlihatuotteita sekä mm. poronsarvia ja -taljoja.

Talviohjelmia

Reindeer Avenue

Koe päivä paikallisen poroisännän kanssa ja opi poronhoidon perusteet. Lähellä Oloksen ja Pallaksen matkailualueita, mutta silti keskellä erämaata, löydät laitumia, joissa on satoja poroja ja heidän paimeniaan. Paikallinen poroisäntä esittelee modernin poronhoidon ja poronruokinnan ja kertoo poronhoidon vuodesta. Ajat reellä moottorikelkan takana ja katselet satojen porojen laumaa aivan vierestä niiden luonnollisessa elinympäristössä. Matkan aikana on mahdollista ottaa kuvia. Retken jälkeen nautimme nuotiokahvit. Samalla voit kysyä lisää poronhoidosta.

Arktinen talvikalastus

Koe talvikalastuspäivä paikallisen kalastajan kanssa ja opi talvikalastuksen perusteet. Muoniossa on paljon järviä, ja kevättalvella kaloja on helpoin pyytää katiskalla ja verkolla. Retki voidaan aloittaa paikasta, minne on helppo päästä omalla autolla tai tarvittaessa järjestämme kuljetuksen lähialueelta. Kuljemme kalastuspaikalle moottorikelkalla ja reellä. Ensin käymme läpi katiskat ja opimme valmistamaan ruokaa mateesta. Sitten tarkistamme talviverkot ja toivomme saaliiksi joko siikaa, haukea tai molempia. Kalastuksen lisäksi tarjolla on keittolounas.

Kesäohjelmia

Kalastus keskiyön auringon alla

Koe kesäkalastuspäivä paikallisen kalastajan kanssa ja opi järvi- ja jokikalastuksen perusteet. Muoniossa on paljon järviä, ja kesällä voi kalastaa monin eri tavoin. Retki voidaan aloittaa paikasta, minne on helppo päästä omalla autolla tai tarvittaessa järjestämme kuljetuksen lähialueelta. Kalastamme veneestä, rannalta tai joenpenkalta. Perinteisesti voidaan kalastaa joko perholla, virvelillä tai ongella säästä ja sijainnista riippuen. Kalastuksen lisäksi tarjolla keittoillallinen ja kahvia.

Lapin makuja

Koe Lapin makuja Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa ja opi lisää marjoista ja sienistä. Lapin kesä ja syksy mahdollistavat pitkät marjastus- ja sienestyskaudet. Tällä retkellä etsimme luonnontuotteita Suomen suosituimman kansallispuiston metsistä ja käytämme niitä lounaamme maustamiseen. Retki voidaan aloittaa paikasta, minne on helppo päästä omalla autolla tai tarvittaessa järjestämme kuljetuksen lähialueelta. Vaellamme kansallispuistossa muutaman kilometrin. Matkan päätteeksi nautimme lounaan ja kahvia.

 

Hunter of the North
Kilpisjärventie 2020 B
99310 Muonio