MUONION LADUT, KELKKAREITIT JA RETKEILYREITIT

Satoja kilometrejä ulkoilureittejä koettavaksi.

RETKEILE TUNTURILUONNOSSA KESÄLLÄ JA TALVELLA

Nauti lempilajistasi Muoniossa. Pysähdy fiilistelemään.

Hiking Koutakuva Pauli Hänninen DiscoverMuonio

Tältä sivulta saat tietoa Muonion vaellus-, pyöräily-, hiihto-, moottorikelkka- kuin myös lumikenkäilyyn soveltuvista reiteistä!

Ajantasaiset tiedot alueen hiihtolatujen ja moottorikelkkareitistön ylläpitotilanteesta löydät sähköisestä karttapalvelusta, sieltä löytyvät myös kesäretkeilyn osalta tärkeät tiedot niin kalavesistä, veneenlaskupaikoista, maastopyöräily- ja patikointireiteistä kuin myös luontopoluista. Alla olevien info-osioiden yhteydessä on linkki kyseiseen palveluun.

Muonion ulkoilukartta on saatavilla myös paperisena versiona, löydät sen hintaan 10e seuraavista paikoista ja tuet samalla alueen reittien kehitystyötä:

 

Lomamaja Pekonen
Särkijärven Majat
Lapland Hotels Pallas
Pallaksen luontokeskus
Jeris
Lapland Hotels Olos
Torassieppi
Ravintola Kammari
K-market Muoniontori
Seo
Tunturiporo
Oloskanerva

Retkeilyreitit

Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa ja sen ympäristössä on yli 500 kilometriä kesäreittejä ja hoidettuja latuja sekä yli 100 kilometriä talviretkeilyreittejä. Talviseen tunturiluontoon pääset suksilla, kävellen, lumikengillä ja fatbikellä.

Pallastunturin luontokeskukselta lähtee useita reittejä.

Olostunturin reittejä on kunnostettu syksyn 2021 aikana ja viitoituksia parannettu. Löydät niistä lisätietoa täältä!

Luontopolut

Särkitunturin luontopolku on noussut kaikkien tuntemaksi retkeilykohteeksi, joka soveltuu hyvin myös perheen pienimmille. Eikä ihme, tunturi tarjoaa huikeat maisemat yhteen Suomen kansallismaisemista!

Pyöräilyreitit

Helpoimpia reittejä ovat Ratsutien pyöräilyreitti, joka johtaa Muonion keskustasta vanhaa tienpohjaa pitkin Särkijärvelle, sekä Olostunturin juurella kiertävä 12 kilometrin kierros. Syksyn 2021 aikana kunnostettiin Olostunturin päällä kiertävä Huippureitti (6,2km) sekä nyt pääsee myös Pallastunturin luontokeskukselta Torassieppiin pyöräillen!

Muonion hiihtoladut

Yli 200 kilometriä valaistuja ja valaisemattomia maastohiihtolatuja niin vasta-alkajalle kuin kokeneelle. 

Sähköiseltä latukartalta näet Muonion latuverkoston ajantasaisen tilan, tästä pääset kurkkaamaan koiraladut, joita ovat jääladut Särkijärvi – Jeris alueella ja Muoniojärven jäälatu. Hyvä huomioida, että koiran tulee olla luonnossa liikkuessa aina kytkettynä.

Laaja moottorikelkkareitistö

Muoniosta pääsee yhdysreittien kautta myös Levin, Ylläksen ja Enontekiön suuntaan.

Lumikenkäily

Lumikenkäilyyn sopivia reittejä löytyy Olostunturilta ja Pallakselta.

 

Share This