SAUNA JA LUONTO UUDISTAVAT SINUT

Kokonaisvaltainen hyvinvointiloma Muoniossa.

IRTI KIIREESTÄ JA STRESSISTÄ

Hyvinvointipalveluissa yhdistyvät kauneudenhoito, luontoliikunta, saunominen, taide ja terveellinen ruoka puhtaasta luonnosta. Pysähdy vahvistumaan.

Visit Finland

Hyvinvointia erämaasta

Luonto edistää tutkitusti terveyttä ja hyvinvointia. Muonion puhdas ilma, puhtaat vesistöt ja kauniit maisemat lievittävät stressiä. Erilaiset luontoaktiviteettimme edistävät sekä fyysistä että henkistä hyvinvointia. Luonto houkuttelee liikkumaan, ja liikkuminen puolestaan edistää sosiaalista hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä. Liikunta parantaa mielialaa nopeasti ja saa suhtautumaan myönteisemmin muihin ihmisiin. Muonion matkailu perustuu luontoon ja tuottaa hyvää oloa. Puhummekin erämaahyvinvoinnista (wilderness wellbeing). Hiljaisuus ja varsinkin talven kaamosaika edesauttavat virkistävää unta, joka auttaa kohtaamaan työpäivän haasteet.

Superruokaa arktisesta luonnosta

Keskiyön aurinko antaa Lapin kasveille jatkuvaa valohoitoa. Sen ansiosta Lapin kasveihin kehittyy etelän lajitovereita suuremmat pitoisuudet aromeja ja erilaisia vaikuteaineita mm. antioksidantteja, joilla on ihmiselle terveellisiä vaikutuksia.

Harriniva

Sauna puhdistaa kehon ja mielen​

Suomessahan saunaa on pidetty energian ja terveyden lähteenä jo vuosisatojen ajan.  Siitä saimme myös tunnustuksen kun suomalainen saunaperinne lisättiin joulukuussa 2020 osaksi Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloa, ensimmäisenä suomalaisen kulttuurin ilmentymänä.

Lomalla on hyvä muistaa saunan tärkeimmät terveyshyödyt – rentoutuminen ja vapautuminen stressistä. Myös unenlaatu paranee. Hikoilu saunassa syväpuhdistaa ihoa ja puhdistaa elimistöä myrkyistä ja epäpuhtauksista. Samalla lämpö helpottaa lihaskipuja.

Saunan ja avantouinnin yhdistelmä on myös hyväksi terveydelle. Säännöllinen uiminen jääkylmässä vedessä on terveellistä monin tavoin: se parantaa energiatasapainoa ja kylmyyden sietokykyä, kohentaa mielialaa, laskee verenpainetta ja poistaa stressin. Lämpötilan vaihtelu kuuman ja kylmän välillä auttaa ylläpitämään ihon kimmoisuutta hidastamalla solujen ikääntymisprosessia. (Suomen Saunaseura)

Share This