Pilotti kiertue Sole Azul some

Sole Azul Jazzliiton kiertuekonsertti

Sole Azul Jazzliiton kiertue

Kirjastolla keskiviikkona 17.8. klo 17.00

Pauli Lyytinen, tenorisaksofoni

Harri Kuusijärvi, harmonikka

Eero Tikkanen, kontrabasso

”Kuusijärven, kontrabasisti Eero Tikkasen ja saksofonisti Pauli Lyytisen ilmaisulla ei tuntunut olevan mitään rajoja. Trion musiikki oli intohimoista ja tunteellista kuin tango, mutta banaalia se ei ollut: se osasi myös nauraa itselleen.” Helsingin Sanomat/NYT 2019

Sole Azul repii tangon juuriltaan ja istuttaa sen pohjoiseen ikiroutaan. Pauli Lyytisen (tenorisaksofoni), Harri Kuusijärven (harmonikka) ja Eero Tikkasen (kontrabasso) yhtye esittää jazzmusiikista tutuin tyylikeinoin uutta suomalaista tangovaikutteista musiikkia. Toista albumiaan parhaillaan työstävän trion esikoisalbumi Quasi Tango julkaistiin 2019.

Vuoden 2017 Pori Jazzin Ted Curson -palkinnon saanut kuopiolaislähtöinen saksofonisti-säveltäjä Pauli Lyytinen (s. 1983) on 20-vuotisen taiteilijanuransa aikana vaikuttanut Helsingin lisäksi São Paulossa, Göteborgissa ja Århusissa, julkaissut 25 oman yhtyeensä albumia, sekä konsertoinut yli 30 maassa ympäri maailmaa. Lyytisen aktiivisimmat yhtyeet ovat Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri, Elifantree, Sole Azul, Pauli Lyytinen Rabbit Hole ja Equally Stupid.

Harri Kuusijärvi (s. 1986) on uuden harmonikkamusiikin omaleimaisimpia tekijöitä. Hän on kantaesittänyt lukuisia harmonikalle sävellettyjä nykymusiikkiteoksia, esiintynyt populaarimusiikin saralla lukemattomien etu- ja takarivin artistien kanssa ja kerännyt ylistäviä arvioita niin rock-, jazz- kuin maailmanmusiikin kriitikoilta albumeillaan eri yhtyeiden kanssa. Vuonna 2011 Kuusijärvi sai 2. palkinnon Arrasate Hiria -harmonikkakilpailussa, joka on yksi arvostetuimmista kansainvälisistä harmonikkakilpailuista. Säveltäjänä Kuusijärvi on noteerattu muun muassa Teosto-palkintoehdokkuudella vuonna 2020.

Basisti Eero Tikkanen (s. 1987) on yksi suomalaisen jazzkentän kysytyimmistä basisteista. Tikkasen monipuolisuus ulottuu tanssittavasta groovejazzista vapaan jazzin projekteihin. Tikkasen lavakarisma ja tinkimätön taiteellinen ilmaisuvoima ovat vertaansa vailla. Tikkanen on tällä hetkellä osana yhtyeitä Mopo, The Mystic Revelation of Teppo Repo, Sole Azul, MINE, Magnetia Orkesteri sekä Joose Keskitalon yhtye.

Päivämäärä

elo 17 2022
Vanhentunut!

Aika

17:00

Sijainti

Muonion kunnankirjasto
Kirjasto, Pirkantie, Muonio, Suomi
Tapahtumaluokka

Järjestäjä

Muonion kulttuuritoimi

Sää

Kevyt sade
Kevyt sade
11 °C
Tuuli: 9 KPH
Kosteus: 94 %
Feels like: 11 °C
X
QR-koodi
Share This