Lapset ja revontulet SA Mika Honkalinna

Luontoilta Pallastunturilla – Talo Metsässä

Mika Honkalinna on vapaa luonnonvalokuvaaja ja kirjailija. Talo metsässä on hänen yhdeksäs teoksensa. Vuonna 2015 ilmestynyt Korppiretki valittiin Vuoden luontokirjaksi.

Vanhan vitsin mukaan suomalainen haluaa asua omakotitalossa kaupungin keskustassa järven rannalla. Miten elämä muuttuu kun luonnonvalokuvaaja-kirjailija perheineen muuttaa rivitalosta hirsitaloon lammen rannalle keskelle metsää? Millaisia havaintoja kotirappusilta alkava lähiluonto tarjoaa ja millaisen luontosuhteen metsän keskellä asuminen juurruttaisi lapsiin?

Sillä metsään minä kaipasin, pois peltojen tuulisilta ja aukeilta laakioilta. Kului reilu puolitoista vuotta, kunnes tarjoutui talonpaikka keskeltä metsää vanhan torpan pihapiiristä. Talo valmistui aikanaan ja vanhasta torpasta pihapiireineen tuli osa meidän pihapiiriä. Luonto on nyt lähellä ja vaivattomimmillaan sitä pystyy tarkkailemaan ikkunan läpi sisätöitä tehdessä. Päivittäiset patikkalenkit metsässä kasasivat muistiin havaintoja ja huomioita. Yksittäiset maastonkohdat, niiden muodot ja rytmit alkoivat elää mielessäni ja saada syvempiä merkityksiä kun niitä katsoi aina uudestaan valojen ja vuodenaikojen vaihdellessa. Asioita alkoi nähdä toisin.

Niinpä mieleeni juolahti kokeilla, millaisen valokuvakoosteen saisi luotua muutamassa vuodessa käyttämättä lainkaan polttomoottorikäyttöisiä kulkuneuvoja, kulkemalla kotiovelta vain jalan, suksilla ja lumikengillä.

Päivämäärä

maalis 29 2022
Vanhentunut!

Aika

18:00

Hinta

5.00€
Pallastunturin luontokeskus

Sijainti

Pallastunturin luontokeskus
Pallastunturintie 557, 99330 Pallastunturi (Muonio)
Tapahtumaluokka

Järjestäjä

Metsähallitus
Puhelin
0206 39 7930
Sähköposti
pallastunturi(at)metsa.fi
Verkkosivu
https://tapahtumat.luontoon.fi/hae-tapahtumia/628

Sää

Kevyt sade
Kevyt sade
8 °C
Tuuli: 17 KPH
Kosteus: 87 %
Feels like: 7 °C
X
QR-koodi
Share This